Ketopizza
- 20 min Työaika
- 20 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Leivo tämä superherkullinen ketopizza ja yllätä vieraasi! Valmistus on helppoa. Taikinaa ei tarvitse kohotella ja taikinan sekoittaminenkin sujuu käsiä sotkematta.
Ketogeeninen ruokavalio on suosittu. Hiilihydraattien rajoittaminen saattaa tuntua haasteelliselta, sillä monet leivonnaiset sisältävät esimerkiksi vehnää, mikä on tässä ruokavaliossa kiellettyä. Mitä tarjota vieraalle, joka noudattaa ketogeenista ruokavaliota? Tässä yksi hyvä vaihtoehto.
Advertising information
Video: Ketopizza
Ainekset
4 annosta
Pizzapohja:
- 175 g mozzarellajuustoraastetta
- 2 rkl maustamatonta tuorejuustoa
- ¾ dl mantelijauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 kananmuna
Täyte:
- 100 g ranskankermaa
- 4 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
- 4 miniluumutomaattia TAI
- 4 kirsikkatomaattia (vaihtoehto)
- 1-2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl vihreää pestokastiketta
- tuoretta rucolaa
Valmistusohje
- Mittaa mozzarellaraaste kulhoon ja sulata mikroaaltouunissa välillä sekoittaen, kunnes juusto on sulanut.
- Sekoita joukkoon tuorejuusto.
- Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi kananmuna. Sekoita taikina puuhaarukalla tai käsin tasaiseksi.
- Laita taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja laita päälle toinen leivinpaperi.
- Painele paperin päältä taikina tasaiseksi pizzapohjaksi. Muoto saa olla epätasainen. Poista päällimmäinen leivinpaperi ja esipaista pohjaa 200-asteessa muutama minuutti.
- Levitä päälle ranskankerma ja asettele päälle ilmakuivatut kinkkuviipaleet, puolitetut miniluumu- tai kirsikkatomaatit ja hienonnettu valkosipulinkynsi. Tiputtele pinnalle vielä nokareita pestokastikkeesta.
- Paista pizzaa 200-asteessa vielä noin 10 minuuttia.
- Koristele ketopizza rucolalla ja tarjoa heti!