Herkkusienipiirakka
- 10 min Työaika
- 1 h Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
8 annosta
Piirakkapohja:
- 150 g voita TAI
- 150 g margariinia (vaihtoehto)
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 kananmunankeltuainen
- ½ dl kylmää vettä
- ripaus suolaa
Täyte:
- 1 pieni sipuli
- 200 g valkoisia tai ruskeita Champ Herkkusieniä
- ½ ruukkua Vihreäkeiju persiljaa
- 2 dl ruokakermaa TAI
- 2 dl kuohukermaa (vaihtoehto)
- 1 dl maitoa
- 2-3 kananmunaa
- ripaus suolaa
- mustapippuria myllystä
- 175 g juustoraastetta
Valmistusohje
- Laita voi tai margariini kulhoon ja mittaa joukkoon vehnäjauhot.
- Lisää kananmunankeltuainen, kylmä vesi ja ripaus suolaa.
- Sekoita taikinaa vain sen verran, että se on sekaisin.
- Painele taikina (leivinpaperilla vuorattuun) reunalliseen uunivuokaan ja esipaista pohjaa 225 asteessa uunin keskiritilätasolla 10 minuuttia.
- Kuori ja hienonna sipuli ja viipaloi tai leikkaa lohkoiksi herkkusienet.
- Kuumenna öljy pannulla ja paista sipuli ja sienet, kunnes pehmenevät.
- Levitä ne esipaistetun piirakkapohjan päälle.
- Hienonna pinnalle persilja.
- Sekoita ruoka- tai kuohukerma, maito, kananmunat, suola, mustapippuri ja juustoraaste keskenään ja kaada piirakkapohjan päälle.
- Kypsennä 200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen ja hyytynyt.
- Tarjoa herkkusienipiirakka mielellään hieman lämpimänä.