Kvinoa-linssipata

  • 40 min Työaika
  • 40 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
kvinoa-linssipata
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

46 arvostelua. Keskiarvo: 4/5

Ei arvosteluja

Foodin logo luonnonvalkoinen Foodin logo

Kaupallinen yhteistyö Foodin

Syksyllä kotoillaan ja silloin nautitaan mausteisista ja lämmittävistä aterioista. Kvinoa-linssipata saattaa vaikuttaa hieman haastavalta valmistaa, mutta pieni vaiva kannattaa. Tämä maistuva pata maistuu ihanalta!

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 1 dl punaisia linssejä
  • 1 dl punaista kvinoaa
  • 6 dl vettä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 salottisipulia
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 300 g kesäkurpitsaa
  • 1 keltainen paprika
  • ripaus cayennepippuria
  • 2 tl kurkumaa
  • ripaus jauhettua mustapippuria
  • 500 g tomaattimurskaa
  • tuoretta oreganoa TAI
  • muuta yrttiä
  • ½ dl TAI maun mukaan agavesiirappia

Valmistusohje

  • Huuhtele linssit ja kvinoa tiheässä siivilässä.
  • Kiehauta vesi ja keitä linssejä ja kvinoaa kattilassa noin 15-20 minuuttia. Valuta ja huuhtele.
  • Kuori ja hienonna salottisipulit ja valkosipulinkynnet. Paloittele kesäkurpitsa ja paprika pieniksi kuutioiksi.
  • Kuumenna oliiviöljy padassa tai kattilassa ja lisää kasvikset pataan. Lisää joukkoon cayennepippuri, kurkuma ja mustapippuri. Kääntele hetki.
  • Lisää tomaattimurska ja oregano tai muut yrtit.
  • Anna kiehua noin viisi minuuttia ja lisää sitten valutetut linssit, kvinoa ja agavesiirappi. Kuumenna ja tarkista maku.
  • Vinkki! Tulisuutta ja happamuutta voi taittaa agavesiirapilla tai lisäämällä joukkoon halutessaan esimerkiksi smetanaa.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä