Tervakakku

  • 10 min Työaika
  • 1 h Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Tervakakku
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

6 arvostelua. Keskiarvo: 4/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä Kouvolan Lakritsi

Kouvolan Lakritsin valikoimista löytyy ihastuttava pehmeä tervamakeinen, josta voit valmistaa myös mainion kahvikakun. Leikkaa makeiset veitsellä tai saksilla pieniksi paloiksi ja laita joko koko kakkutaikinaan tai tee tervaraita tiikerikakun tavoin. Kakkuun saat kivaa väriä laittamalla joukkoon Kouvolan Lakritsi Lakritsikastiketta.
Kouvolan Lakritsin tuotteita voit tilata heidän verkkokaupastaan tai ostaa hyvin varustelluista marketeista.

Kurkkaa lakukauppaan

Advertising information

Ainekset

16 annosta
  • 250 g voita TAI
  • 250 g margariinia (vaihtoehto)
  • 2 dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 dl Kouvolan Lakritsi Lakritsikastiketta
  • 150 g Kouvolan Lakritsi Tervanmakuinen Lakumakeinen

Valmistusohje

  • Vaahdota huoneenlämpöinen voi tai margariini ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten.
  • Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja vatkaa vain sen verran, että taikina on tasainen.
  • Ota erilliseen kulhoon 1/3 taikinasta.
  • Sekoita siihen lakritsikastike.
  • Leikkaa tervanmakuiset lakumakeiset pieniksi paloiksi ja sekoita pienemmän taikinamäärän joukkoon makeiset.
  • Laita taikinat kerroksittain voideltuun ja jauhotettuun noin 1,5 litran vetoiseen kahvikakkuvuokaan ja vedä haarukalla tai veitsellä kuvioita ylös-alas.
  • Paista 150-175 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 50-60 minuuttia.
  • Kumoa tervakakku hetken jäähdyttyään ja leikkaa annospaloiksi.
Tervakakku

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä