Pähkinäinen päärynä-kirsikkapaistos
- 10 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso

Uusimmat reseptit


Resepti on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Makuja kanssa.
Tämä herkullinen pähkinäinen päärynä-kirsikkapaistos sopii erinomaisesti loppuvuoden jälkiruoaksi ja vaikka joulupöytään. Tarjoa seuraksi kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä. Voit valmistaa jälkiruoan jo vaikka edellisenä päivänä ja lämmittää ennen tarjoilua.
Advertising information
Ainekset
6 annosta
- 130/70 g punaisia kirsikoita sokeriliemessä
- 6-7 pientä päärynää
- 125 g hasselpähkinärouhetta
- 100 g saksanpähkinöitä
- 1 dl sokeria
- 100 g voita TAI
- 100 g margariinia (vaihtoehto)
- 2 tl kanelia
- 100 g valkosuklaata rouhittuna
- vaniljatankoa rouhittuna TAI
- ripaus vaniljasokeria
Valmistusohje
- Valuta kirsikat ja leikkaa pieniksi paloiksi.
- Kuori päärynät, poista siemenet ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi.
- Laita päärynät ja kirsikat reunalliseen uunivuokaan.
- Sekoita hasselpähkinärouhe, murennetut saksanpähkinät, sokeri, voi, kaneli ja valkosuklaa keskenään ja rouhi joukkoon vaniljatankoa tai lisää vaniljasokeria.
- Levitä seos päärynöiden ja kirsikoiden päälle.
- Kypsennä paistosta 200-225 asteessa uunin keskiritilätasolla 15-20 minuuttia tai kunnes pinta on rapea ja kauniin värinen.
- Tarjoa päärynä-kirsikkapaistoksen seuraksi kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä.
