Pähkinäinen päärynä-kirsikkapaistos

  • 10 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
pähkinäinen päärynä-kirsikkapaistos
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

6 arvostelua. Keskiarvo: 4.3/5

Ei arvosteluja

Resepti on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Makuja kanssa.

Tämä herkullinen pähkinäinen päärynä-kirsikkapaistos sopii erinomaisesti loppuvuoden jälkiruoaksi ja vaikka joulupöytään. Tarjoa seuraksi kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä. Voit valmistaa jälkiruoan jo vaikka edellisenä päivänä ja lämmittää ennen tarjoilua.

Advertising information

Ainekset

6 annosta
  • 130/70 g punaisia kirsikoita sokeriliemessä
  • 6-7 pientä päärynää
  • 125 g hasselpähkinärouhetta
  • 100 g saksanpähkinöitä
  • 1 dl sokeria
  • 100 g voita TAI
  • 100 g margariinia (vaihtoehto)
  • 2 tl kanelia
  • 100 g valkosuklaata rouhittuna
  • vaniljatankoa rouhittuna TAI
  • ripaus vaniljasokeria

Valmistusohje

  • Valuta kirsikat ja leikkaa pieniksi paloiksi.
  • Kuori päärynät, poista siemenet ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi.
  • Laita päärynät ja kirsikat reunalliseen uunivuokaan.
  • Sekoita hasselpähkinärouhe, murennetut saksanpähkinät, sokeri, voi, kaneli ja valkosuklaa keskenään ja rouhi joukkoon vaniljatankoa tai lisää vaniljasokeria.
  • Levitä seos päärynöiden ja kirsikoiden päälle.
  • Kypsennä paistosta 200-225 asteessa uunin keskiritilätasolla 15-20 minuuttia tai kunnes pinta on rapea ja kauniin värinen.
  • Tarjoa päärynä-kirsikkapaistoksen seuraksi kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä