Hyydytetty texmex-kakku

  • 3 h Työaika
  • 3 h Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

9 arvostelua. Keskiarvo: 3.8/5

Ei arvosteluja

Myllyn Paras logo Myllyn Paras logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

10 annosta
Pohja:
  • 150 g Myllyn Paras Kaura tortilla chips
  • ½ dl oliiviöljy
  • (vaihtoehto) voi
Täyte:
  • 5 liivatelehti
  • vesi
  • 2 ½ dl vispikerma
  • 500 g paprika-chili tuorejuusto
  • mustapippurirouhe
  • 100-200 g salaattijuusto
  • (vaihtoehto) fetajuusto
  • 1 limen mehu
  • 3 rkl tuore korianteri
Pinnalle:
  • muutama Myllyn Paras Kaura tortilla chips
  • pala punainen paprika
  • (vaihtoehto) keltainen paprika
  • (vaihtoehto) miniluumutomaatti
  • (vaihtoehto) keltainen kirsikkatomaatti
  • 100 g salaattijuusto
  • (vaihtoehto) fetajuusto
  • ½-1 avokado
  • tuore korianteri
  • punasipuli

Pikkusuolaiseksi tarjottavaksi juhlaan tai illanistujaisiin sopiva hyydytetty kakku valmistetaan nyt suolaisena versiona. Pohjan rapeaan täytteeseen käytetään Myllyn Paras Kaura tortilla chipsejä. Nämä tortilla chipsit ovat ihastuttavia, sillä ne ovat mietoja ja sopivat siksi monenlaiseen herkutteluun.

Hyydytetty texmex-kakku
10 annosta

Pohja:
150 g Myllyn Paras Kaura tortilla chipsejä
½ dl oliiviöljyä tai sulatettua voita

Täyte:
5 liivatelehteä
vettä
2 ½ dl vispikermaa
500 g paprika-chilituorejuustoa
mustapippuria myllystä
100-200 g salaatti- tai fetajuustoa
1 limenmehu
3 rkl hienonnettua korianteria

Pinnalle:
muutama Myllyn Paras Kaura tortilla chips
pala punaista tai keltaista paprikaa suikaleina
värikkäitä pikkutomaatteja
100 g salaatti- tai fetajuustoa
½-1 avokado paloina
tuoretta korianteria
(punasipulia renkaina)

Ota muutama kaura tortilla chips koristelua varten sivuun. Laita loput kaura tortilla chipsit tehosekoittimeen ja jauha hienoksi. Lisää joukkoon oliiviöljy tai sulatettu voi, pyöräytä sekaisin.
Levitä seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan, jonka halkaisija on noin 20 cm.

Valmista täyte.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen limittäin.
Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon chili-paprikatuorejuusto. Rouhi joukkoon reilusti mustapippuria myllystä. Murusta sekaan salaatti- tai fetajuustoa ja lisää hienonnettua korianteria. Tarkista maku. Maku saa tässä vaiheessa olla mausteinen, sillä se on hyytyneenä miedompi.
Purista limenmehu juomalasiin ja kuumenna kiehumispisteeseen mikroaaltouunissa noin minuutti.
Liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet ja sekoita liemi vähän kerrallaan täytteeseen.
Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä muutama tunti tai yön yli jääkaapissa.
Irrota kakku veitsellä pyöräyttäen vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.
Koristele mielesi mukaan kaura tortilla chipseillä, paprikasuikaleilla, värikkäillä pikkutomaateilla, salaatti- tai fetajuustolla, avokadolla ja korianterilla.

Voit halutessasi leikata koristeeksi myös punasipulirenkaita.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä