Marenkijoulukuusi

  • 30 min Työaika
  • 3 h 20 min Valmistusaika
  • Vaativa Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

6 arvostelua. Keskiarvo: 4.5/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

10 annosta
Marenki:
  • 4 kananmunanvalkuainen
  • 2 ½ dl Dansukker Siro erikoishieno sokeri
  • 1 tl vaniljasokeri
  • 1 rkl maissisuuruste
  • 1 tl omenaviinietikka
Puolukka-kinuskikastike:
  • 1 dl ruokokidesokeri
  • (vaihtoehto) fariinisokeri
  • 2 dl vaalea siirappi
  • 2 dl kuohukerma
  • 1 ½ dl puolukka
Koristeluun:
  • 2 dl kuohukerma
  • 1 rkl sokeri
  • 1 tl vaniljasokeri
  • puolukka
  • tuore rosmariini

Vielä ehdit valmistaa herkullisen ja näyttävän näköisen marenkikuusen joulupöytään. Valmista marengit jo hyvissä ajoin valmiiksi ja täytä tarjoilupäivänä. Tämä resepti on lainattu Dansukker -sivustolta.

Marenkijoulukuusi
10 annosta

Marenki:
4 kananmunanvalkuaista
2 ½ dl Siro erikoishienoa sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl maissisuurustetta (esim. Maizena)
1 tl omenaviinietikkaa

Puolukka-kinuskikastike:
1 dl ruokokidesokeria tai fariinisokeria
2 dl vaaleaa siirappia
2 dl kuohukermaa
1 ½ dl puolukoita

Koristeluun:
2 dl kuohukermaa
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
puolukoita
tuoretta rosmariinia

Erottele kananmunanvalkuaiset ja vatkaa valkoiseksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten ja vatkaa noin 5 minuuttia. Sekoita lopuksi joukkoon maissitärkkelys ja viinietikka ja sekoita huolellisesti.
Laita leivinpaperi uunipellille ja pursota marenkivaahdosta erikokoisia ympyröitä siten, että niillä on kokoeroa aina noin 2 cm. Paista 100-125 asteessa uunin keskiritilätasolla 1 ½-3 tuntia. Voit tiputtaa lämpötilaa, mikäli marenki saa liikaa väriä. Jätä marengit kovettumaan uuniin jälkilämmölle.
Tee marenkien paistuessa puolukka-kinuskikastike. Sekoita sokeri ja siirappi kattilassa, kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 2 minuuttia, kunnes seos alkaa karamellisoitua ja sakeutua. Lisää kerma pienissä erissä ja keitä vielä noin 4 minuuttia. Sekoita puolukat joukkoon. Anna jäähtyä ja nosta jääkaappiin.

Vaahdota kermavaahto koristeluun ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Laita suurin marenkilevy tarjoiluvadille, levitä päälle hieman kermavaahtoa ja puolukka-kinuskikastiketta. Jatka samaan tapaan, kunnes ylimpänä on pienin marenkilevy. Koristele se kermavaahdolla, kaada päälle puolukka-kinuskikastiketta. Koristele koko komeus puolukoilla ja rosmariininoksilla.

Tarjoa heti.

Reseptin toteuttanut:

Uusimpia Dansukker reseptejä:



[display-posts tag=”dansukker” include_title=”true” image_size=”thumbnail” wrapper=”div” wrapper_class=”display-posts-grid-container” posts_per_page=”12″]


Tästä löydät kaikki DANSUKKER reseptit

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä