Marenkijoulukuusi
- 30 min Työaika
- 3 h 20 min Valmistusaika
- Vaativa Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
Marenki:
- 4 kananmunanvalkuainen
- 2 ½ dl Dansukker Siro erikoishieno sokeri
- 1 tl vaniljasokeri
- 1 rkl maissisuuruste
- 1 tl omenaviinietikka
Puolukka-kinuskikastike:
- 1 dl ruokokidesokeri
- (vaihtoehto) fariinisokeri
- 2 dl vaalea siirappi
- 2 dl kuohukerma
- 1 ½ dl puolukka
Koristeluun:
- 2 dl kuohukerma
- 1 rkl sokeri
- 1 tl vaniljasokeri
- puolukka
- tuore rosmariini
Vielä ehdit valmistaa herkullisen ja näyttävän näköisen marenkikuusen joulupöytään. Valmista marengit jo hyvissä ajoin valmiiksi ja täytä tarjoilupäivänä. Tämä resepti on lainattu Dansukker -sivustolta.
Marenkijoulukuusi
10 annosta
Marenki:
4 kananmunanvalkuaista
2 ½ dl Siro erikoishienoa sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl maissisuurustetta (esim. Maizena)
1 tl omenaviinietikkaa
Puolukka-kinuskikastike:
1 dl ruokokidesokeria tai fariinisokeria
2 dl vaaleaa siirappia
2 dl kuohukermaa
1 ½ dl puolukoita
Koristeluun:
2 dl kuohukermaa
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
puolukoita
tuoretta rosmariinia
Erottele kananmunanvalkuaiset ja vatkaa valkoiseksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten ja vatkaa noin 5 minuuttia. Sekoita lopuksi joukkoon maissitärkkelys ja viinietikka ja sekoita huolellisesti.
Laita leivinpaperi uunipellille ja pursota marenkivaahdosta erikokoisia ympyröitä siten, että niillä on kokoeroa aina noin 2 cm. Paista 100-125 asteessa uunin keskiritilätasolla 1 ½-3 tuntia. Voit tiputtaa lämpötilaa, mikäli marenki saa liikaa väriä. Jätä marengit kovettumaan uuniin jälkilämmölle.
Tee marenkien paistuessa puolukka-kinuskikastike. Sekoita sokeri ja siirappi kattilassa, kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 2 minuuttia, kunnes seos alkaa karamellisoitua ja sakeutua. Lisää kerma pienissä erissä ja keitä vielä noin 4 minuuttia. Sekoita puolukat joukkoon. Anna jäähtyä ja nosta jääkaappiin.
Vaahdota kermavaahto koristeluun ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Laita suurin marenkilevy tarjoiluvadille, levitä päälle hieman kermavaahtoa ja puolukka-kinuskikastiketta. Jatka samaan tapaan, kunnes ylimpänä on pienin marenkilevy. Koristele se kermavaahdolla, kaada päälle puolukka-kinuskikastiketta. Koristele koko komeus puolukoilla ja rosmariininoksilla.
Tarjoa heti.
Reseptin toteuttanut:
Uusimpia Dansukker reseptejä:
[display-posts tag=”dansukker” include_title=”true” image_size=”thumbnail” wrapper=”div” wrapper_class=”display-posts-grid-container” posts_per_page=”12″]