Porkkanarisotto
- 15 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Resepti kaupallisessa yhteistyössä Reformi
Porkkanarisotto on herkullinen ruoka, jonka joukkoon voi lisätä erilaisia sieniä tai kasviksia. Pehmeä porkkanainen risotto maistuu sellaisenaan tai tuoreen leivän kanssa. Reformin liemikuutiot ja liemijauheet helpottavat arjen ruoanvalmistuksessa ja tekevät maustamisesta helppoa. Liemijauhe on kätevä silloin kun ruokaa halutaan maustaa kesken ruoanvalmistuksen lisää. Jauhetta voi lisätä useita kertoja ja maistaa, kunnes ruoka on juuri sen makuista kuin haluaa.
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- 1 sipuli
- 100 g siitakesieniä
- 2-3 rkl oliiviöljyä
- 3 dl risottoriisiä
- 5 dl vettä
- 5 dl porkkanamehua
- 1-2 tl Reformi Kasvisliemijauhetta
- 2 dl valkoviiniä
- mustapippuria myllystä
- 25 g voita
- 1 dl parmesaanijuustoa
- tuoretta rakuunaa
Valmistusohje
- Kuori ja hienonna sipuli. Paloittele siitakesieniä tarvittaessa.
- Kuumenna öljy laakeassa pannussa.
- Lisää sipuli ja sienet ja kuullota hetki. Lisää vielä risottoriisi ja kääntele kuumalla pannulla.
- Lisää vettä vähän kerrallaan usein sekoitellen, kunnes neste imeytyy.
- Lisää vettä, porkkanamehua ja valkoviiniä vuorollaan.
- Mausta kasvisliemijauheella ja mustapippurilla. Sekoita lopuksi joukkoon voinokare ja anna sulaa.
- Tarjoa parmesaanin kanssa ja koristele ruoka tuoreella rakuunalla.