Seesamilohta
- 20 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Resepti kaupallisessa yhteistyössä Foodin
Juhlapöytäänkin sopiva herkullinen ja näyttävä seesamilohi on helppo valmistaa. Dippikastike on valmistettu Foodinin Kookosaminosta, joka on täyteläinen maustekastike. Nimestään huolimatta se ei maistu kookokselta. Yksinkertaisilla aineksilla lisättynä se antaa upean maun monille ruoille ja sitä käytetäänkin soijakastikkeen tavoin. Trendikkäät seesaminsiemenet löydät myös Foodinin valikoimista. Oletko jo kokeillut mustia seesaminsiemeniä?
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- 600-800 g lohta TAI
- 600-800.g kirjolohta
- ½-¾ tl suolaa
- 1 dl Foodin Luomu Seesaminsiemeniä
- 1 dl Foodin Luomu Mustia Seesaminsiemeniä
Lisäksi:
- 1 l vettä
- 1 tl suolaa
- 4 dl Foodin Luomu Mustaa riisiä
Kasvislisäke:
- 1-2 porkkanaa
- 1-2 valkosipulinkynsiä
- 100 g lehtikaalia
- 50 g punakaalia
- 50 g kiinankaalia
- 3 rkl rypsiöljyä
- suolaa
- mustapippuria myllystä
Dippikastike:
- ¾ dl Foodin Kookosaminoa
- 1 rkl hienonnettua inkivääriä
- 1 valkosipulinkynsi
- ½ chili
Valmistusohje
- Leikkaa ruodoton lohifilee annospaloiksi.
- Ripottele pinnalle suolaa.
- Laita lautaselle vaaleat seesaminsiemenet. Laita toisella lautaselle mustat seesaminsiemenet. Käännä fileistä puoli osaa vaaleissa seesaminsiemenissä ja puolet mustissa siten, että jokaisessa fileessä on molempia siemeniä. Voit halutessasi laittaa siemenet myös sekaisin samalle lautaselle.
- Nosta kalapalat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Keitä ensin hetki riisiä, jotta saat ruoan valmiina samaan aikaan.
- Kiehauta vesi ja lisää suola ja musta riisi. Anna kiehua hiljalleen kannen alla välillä sekoittaen, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin.
- Valmista kasvislisäke.
- Kuori porkkanat ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Leikkaa lehtikaalista lehtiruodit pois ja paloittele lehdet reiluiksi paloiksi. Paloittele punakaali ja kiinankaali paloiksi.
- Kuumenna öljy pannulla ja lisää porkkanat, valkosipulit ja kaalit. Kääntele hetki kovalla lämmöllä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Laita lohipalat 175-asteiseen uuniin ja kypsennä noin 15-20 minuuttia.
- Valmista dippikastike.
- Mittaa kookosamino kulhoon. Kuori ja hienonna inkivääri ja valkosipulinkynsi. Hienonna myös chili. Poista siemenet mikäli et halua kovin tulista kastiketta. Sekoita ainekset ja tarjoa kalan kastikkeena.