Lohilaatikko
- 10 min Työaika
- 40 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Lohilaatikko on loistava juhlan tai joulun jälkeinen ateria, kun kalapöydästä on jäänyt graavilohta tai lämminsavulohta. Voit käyttää myös vain jompaakumpaa. Graavilohi on itsessään suolainen, joten jos käytät sitä, ei lohilaatikkoon tarvitse juuri lisäillä muista mausteita. Perunasoseeksi käy pakastealtaan perunasose, jauheesta valmistettu tai edelliseltä aterialta jäänyt sose. Lohilaatikko on julkaistu myös kirjassa: Kalaruoat (2009) (Readme.fi)
Advertising information
Ainekset
6 annosta
- 800 g perunasosetta
- 1 dl maitoa
- 200 g maustettua tuorejuustoa (esim. yrtti-, lohi tai katkaraputuorejuustoa)
- 150 g graavilohta
- 150 g lämminsavustettua lohta
- 2 kananmunaa
- ½-1 ruukku tuoretta tilliä
- limepippuria myllystä
- 100 g juustoa kuutioina
Pinnalle:
- noin ½ dl korppujauhoja
- muutama nokare voita TAI
- muutama nokare margariinia (vaihtoehto)
Valmistusohje
- Kuumenna perunasose ja ohenna se maidolla.
- Sekoita joukkoon tuorejuusto, silputut graavi- ja savulohipalat, kanamunat sekä silputtu tilli.
- Mausta limepippurilla. Käännä joukkoon vielä juustokuutiot.
- Kaada seos uunivuokaan, ripottele pinnalle hieman korppujauhoja ja muutama nokare voita tai margariinia.
- Kypsennä lohilaatikko 200 asteessa 20-30 minuuttia.