Kinkkupizza
- 15 min Työaika
- 45 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
2 annosta
Pizzapohja:
- 1½ dl vettä
- ¾ tuorehiivaa
- ½ tl suolaa
- 2 rkl rypsiöljyä
- 3 dl pizzajauhoja
Pinnalle:
- 70 g tomaattipyreetä
- 150 g juustoraastetta
- 2 valkosipulinkynttä
- 150 g kinkkurouhetta TAI
- 150 g kinkkusuikaleita (vaihtoehto)
- 1 prk säilykepurkki ananasta, valutettuna
Valmistusohje
- Mittaa kädenlämpöinen vesi kulhoon ja liuota joukkoon tuorehiiva ja suola.
- Lisää rypsiöljy ja pizzajauhot vaivaten.
- Vaivaa taikina kimmoisaksi ja anna sen kohota lämpimässä paikassa liinan alla.
- Kaulitse taikina vehnä- tai pizzajauhoja apuna käyttäen haluamaasi muotoon ja nosta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai esilämmitetylle pizzakivelle.
- Levitä pinnalle tomaattipyree tai pizzakastike.
- Ripottele päälle juustoraaste ja hienonna pinnalle valkosipulia ja kinkkurouhetta tai -suikaleita.
- Valuta ananaspalat ja ripottele päälle.
- Paista pizzaa 225-250 asteessa noin 15 minuuttia.
- Ripottele kinkkupizzan pinnalle halutessasi rucolaa tai basilikaa.