Hedelmätäytekakku
- 30 min Työaika
- 60 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
20 annosta
Pohja:
- 6 kananmunaa
- 2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
- 2½ dl vehnäjauhoja
- ½ dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Vuokaan:
- nokare voita TAI
- nokare margariinia (vaihtoehto)
- korppujauhoja
Kostutus:
- 2-3 dl omenamehua
Täyte:
- 2 dl kuohukermaa TAI
- 2 dl vispikermaa (vaihtoehto)
- 250 g tuorejuustoa
- 3 dl mangososetta
- ½ dl sokeria
- 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
- 2-3 dl marjoja (tuore tai pakaste)
- 150 g aprikoosihilloa
Koristeluun:
- 2-3 dl vispikermaa TAI
- 2-3 kuohukermaa (vaihtoehto)
- 2 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
- 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
- n. 5 dl marjoja TAI
- hedelmiä (vaihtoehto)
- 2 dl vettä
- 1 dl Dansukker Hyytelösokeria
Valmistusohje
- Riko kananmunat kulhoon ja mittaa joukkoon sokeri. Vaahdota kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele tasaiseksi.
- Voitele ja korppujauhota vuoka.
- Levitä taikina vuokaan ja paista 150-175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 30-40 minuuttia tai kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunoilta.
- Kumoa kakku ja anna jäähtyä.
- Leikkaa kakku kahteen tai kolmeen kerrokseen. Kostuta kakkulevyt omenamehulla.
- Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto, mangosose, sokeri ja vaniljasokeri.
- Levitä kerrosten päälle aprikoosihilloa ja laita päälle mangovaahto. Toista kerrokset.
- Vaahdota kerma ja mausta Siro erikoishienolla sokerilla ja vaniljasokerilla.
- Kuorruta kakku kermalla ja asettele päälle hedelmät ja marjat mielesi mukaan.
- Kiehauta vesi ja lisää joukkoon hyytelösokeri. Sekoita, kunnes liemi kirkastuu.
- Jäähdytä hetki. Sivele pullasudilla lientä marjojen ja hedelmien päälle kiilloksi.
- Nosta hedelmäkakku hetkeksi jääkaappiin ennen tarjoilua.
