Jouluhalko (gluteeniton)

  • 15 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
gluteeniton jouluhalko
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

19 arvostelua. Keskiarvo: 3.7/5

Ei arvosteluja

Foodin logo luonnonvalkoinen Foodin logo

Kaupallinen yhteistyö Foodin

Leivo ihana juhlava jouluhalko helposti ja nopeasti. Tarjoa vaikka joulun jälkiruokapöydässä. Herkulliset raaka-aineet löydät Foodin -verkkokaupasta tai hyvin varustelluista marketeista. Tämän ihanan jouluhalon valmistus vie vain hetken ja se sopii myös muihin juhliin kakun korvikkeeksi.

Advertising information

Ainekset

12 annosta
Taikina
  • 4 kananmunaa
  • 1½ dl Foodin luomu kookossokeria
  • ½ dl Foodin luomu riisijauhoa
  • ½ dl Foodin luomu mantelijauhoa
  • ½ dl Foodin luomu kaakaojauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ripaus Foodin Luomu Vaniljajauhetta
  • ripaus Foodin Luomu Ceylon Kanelia
Täyte
  • 100 g voita
  • 3 dl tomusokeria
  • ½ dl Foodin luomu kaakaojauhetta
  • 1 tl pikakahvijauhetta
  • 1 rkl vettä
Pinnalle:
  • 200 g appelsiinituorejuustoa
  • 1 prk Foodin Herkkuisa Sokeroimaton Valkosuklaalevitettä
  • ripaus Foodin luomu vaniljajauhetta
  • ripaus Foodin Luomu Ceylon Kanelia
Koristeluun
  • 50 g Foodin luomu Valkosuklaa Mansikkaa
  • 60 g Foodin luomu valkosuklaa Cashewta
  • ripaus Foodin Luomu Ceylon Kanelia

Valmistusohje

  • Riko kananmunat kulhoon ja mittaa joukkoon kookossokeri
  • Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi
  • Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita varovasti muna-kookossokerivaahtoon
  • Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 7 minuuttia
  • Kumoa torttulevy ja anna jäähtyä hetki
  • Valmista täyte
  • Vatkaa huoneenlämpöinen voi, tomusokeri ja kaakaojauhe kuohkeaksi vaahdoksi
  • Sekoita pikakahvijauhe ja vesi keskenään
  • Vatkaa seoksen joukkoon
  • Levitä täyte torttulevylle reunoja myöten ja käännä tiiviiksi rullaksi
  • Nosta jääkaappiin jähmettymään
  • Tämän voit tehdä jo halutessasi myös edellisenä päivänä
  • Ota torttu jääkaapista ja leikkaa päädyistä vinoviipaleet puun oksakohdiksi
  • Nosta kääretorttu tarjoiluvadille
  • Laita päätypalat tortun molemmille puolille
  • Valmista kuorrute
  • Vatkaa appelsiinituorejuusto ja valkosuklaalevite keskenään ja mausta vaniljalla ja kanelilla
  • Ota osa pieneen kulhoon ja sekoita joukkoon kaakaojauhe
  • Levitä ensin vaalea täyte tortun päälle ja reunoille
  • Pursota sitten kaakaotäyte pitkittäin tortun päälle ja reunoille aivan ohuina nauhoina
  • Vedä ne haarukalla epämääräisiksi raidoiksi
  • Koristele valkosuklaa mansikoilla ja cashew pähkinöillä
  • Ripottele jouluhalon pinnalle vielä hieman kanelia
  • Pidä gluteeniton jouluhalko jääkaapissa ja nosta huoneenlämpöön noin 15 minuuttia ennen tarjoilua

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä