Runeberginkakku hilloraidalla
- 20 min Työaika
- 1 h 30 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
10-12 annosta
- 150 g voita TAI
- 150 g margariinia (vaihtoehto)
- 1½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
- 2 kananmunaa
- 1½ dl vehnäjauhoja
- 2 dl mantelijauhetta
- 1½ tl leivinjauhetta
- 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
- ¾ dl maitoa TAI
- ¾ dl kermaa (vaihtoehto)
- 10 tipppaa karvasmanteliaromia
Vuokaan
- 25 g voita
- 1 dl mantelijauhetta
Täyte:
- 50 g vadelmamarmeladia
Koristeluun:
- 150 g vadelmamarmeladia
- 3 dl Dansukker tomusokeria
- tilkka vettä
Valmistusohje
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi tai margariini ja Siro erikoishieno sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten.
- Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele taikina tasaiseksi.
- Sekoita lopuksi joukkoon maito tai kerma ja karvasmanteliaromia varovasti annostellen.
- Käännä taikina tasaiseksi. Voitele kakkuvuoka voilla ja jauhota mantelijauheella.
- Laita puolet taikinasta vuokaan ja levitä päälle kerros vadelmamarmeladia. Levitä päälle loput taikinasta.
- Kypsennä kakkua uunin alaritilätasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia. Kumoa kakku ja anna jäähtyä.
- Levitä vadelmamarmeladi kauttaaltaan kakun pinnalle.
- Sekoita tomusokerin joukkoon tilkka vettä ja sekoita, kunnes seos on paksua.
- Pursota tomusokeritahna kakun päälle raidoiksi pursotinpussilla.
- Tarjoa!