Runeberginkakku hilloraidalla

  • 20 min Työaika
  • 1 h 30 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
Mehevä runebergin kakku hilloraidalla
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

15 arvostelua. Keskiarvo: 4.7/5

Ei arvosteluja

Kaupallinen yhteistyö Dansukker

Leivo ihana Runeberginkakku perinteiseen torvivuokaan ja levitä kakun pinnalle vadelmamarmeladia. Pursota tomusokeritahna kakun päälle raidoiksi.

Advertising information

Ainekset

10-12 annosta
  • 150 g voita TAI
  • 150 g margariinia (vaihtoehto)
  • 1½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • 2 dl mantelijauhetta
  • 1½ tl leivinjauhetta
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • ¾ dl maitoa TAI
  • ¾ dl kermaa (vaihtoehto)
  • 10 tipppaa karvasmanteliaromia
Vuokaan
  • 25 g voita
  • 1 dl mantelijauhetta
Täyte:
  • 50 g vadelmamarmeladia
Koristeluun:
  • 150 g vadelmamarmeladia
  • 3 dl Dansukker tomusokeria
  • tilkka vettä

Valmistusohje

  • Vaahdota huoneenlämpöinen voi tai margariini ja Siro erikoishieno sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten.
  • Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele taikina tasaiseksi.
  • Sekoita lopuksi joukkoon maito tai kerma ja karvasmanteliaromia varovasti annostellen.
  • Käännä taikina tasaiseksi. Voitele kakkuvuoka voilla ja jauhota mantelijauheella.
  • Laita puolet taikinasta vuokaan ja levitä päälle kerros vadelmamarmeladia. Levitä päälle loput taikinasta.
  • Kypsennä kakkua uunin alaritilätasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia. Kumoa kakku ja anna jäähtyä.
  • Levitä vadelmamarmeladi kauttaaltaan kakun pinnalle.
  • Sekoita tomusokerin joukkoon tilkka vettä ja sekoita, kunnes seos on paksua.
  • Pursota tomusokeritahna kakun päälle raidoiksi pursotinpussilla.
  • Tarjoa!
Mehevä runebergin kakku hilloraidalla

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä