Kauraruudut
- 15 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
20-25 annosta
- 3 dl vettä TAI
- 3 dl maitoa (vaihtoehto)
- 2 dl maitorahkaa TAI
- 2 dl jogurttia
- 3 dl kaurahiutaleita
- 1 pss kuivahiivaa
- 1 tl suolaa
- 50 g voita TAI
- rypsiöljyä (vaihtoehto)
- 6 dl vehnäjauhoja
Valmistusohje
- Mittaa vesi tai maito ja maitorahka tai jogurtti kulhoon ja sekoita.
- Kuumenna seos mikroaaltouunissa noi 42 asteiseksi.
- Mittaa joukkoon kaurahiutaleet, kuivahiiva, suola, sulatettu voi tai rypsiöljy ja vehnäjauhot. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja kohota liinan alla noin tunti. Ripottele halutessasi pinnalle hieman kaurahiutaleita.
- Kypsennä 200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 15 minuuttia.
- Anna jäähtyä hetki ja leikkaa annospaloiksi.
- Nauti kauraruudut heti.
Vinkki!
Mikäli haluat paksumpia paloja, taputtele taikina kapeampaan uunivuokaan.
Tämä on mainio tarjottava vaikka juhlien salaattipöydässä. Voit halutessasi leipoa leivät etukäteen ja ottaa sulamaan juhlapäivän aamuna.