Raclette

  • 30 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Raclette
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

119 arvostelua. Keskiarvo: 3.7/5

Ei arvosteluja

Resepti toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Herkkujuustola kanssa.

Milloin viimeksi olet kerännyt perheen tai ystävät Raclette-grillin äärelle?
Raclette on erityisesti Sveitsissä ja rajamaa Ranskassa suosittu herkku, jota voi valmistaa joko avotulella tai erillisessä siihen tarkoitetussa grillissä. Pieni sähkökäyttöinen grilli on kätevä nostaa ruokapöytään. Voit varata grillattavaksi erilaisia kasviksia, hedelmiä, lihaa, kanaa tai vaikka kalaa, ihan mitä mielesi tekee. Kypsät perunat, pikkukurkut ja hillosipulit sopivat erityisen hyvin sulatetun juuston seuraksi. Grillin alaosassa lämpenevät juustot, joihin voit grillattuja aineksia dippailla. Herkkujuustolan Willi Wili on upean makuinen juusto racletteen. Ainesuhteet ovat suuntaa antavia ja riippuvat ruokailijoiden iästä ja nälästä. Varaa juustoa noin 150-250 grammaa per henkilö.
Kokeile!

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 600-800 g Herkkujuustola Willi Wili villiyrttijuustoa
  • 500 g pariisinperunoita
  • 200 g herkkusieniä
  • 200 g miniterttutomaatteja TAI
  • 200 g miniluumutomaatteja (vaihtoehto)
  • 1 prk cocktailkurkkuja
  • 1 prk hillosipuleita
  • 2 pkt pikkumakkaroita
  • 1 pkt kanapekonia TAI
  • 1 pkt pekonia (vaihtoehto)
  • 1 maalaisleipää TAI
  • 1 paahtoleipää (vaihtoehto)

Valmistusohje

  • Leikkaa Willi Wili juustot neliön mallisiksi paloiksi siten, että ne mahtuvat raclette-pannuihin.
  • Laita kulhoihin tarjolle kypsiä pariisinperunoita, lohkottuja tai viipaloituja herkkusieniä, kokonaisia miniterttu- tai miniluumutomaatteja, cocktailikurkkuja, oliiveja, hillosipuleita, pikkumakkaroita ja paloiteltua pekonia.
  • Jokainen voi grillata aineksia vähän kerrallaan.
  • Sulata juustoa raclette-pannuilla.
  • Varaa jokaiselle ruokailijalle oma raclettepannu.
  • Dippaile aineksia sulatettuun juustoon.
  • Nauti hyvässä seurassa!

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä