Entrecotea grillissä
Uusimmat reseptit
Advertising information
Entrecote eli välikyljys, on marmoroitunutta, maukasta ja mehukasta lihaa. Entrecote kannattaa valmistaa kokonaisena tai grillata pihveinä.
Tämän lihan pintaan sivelin omenapuusta valmistettua savuaromia, joka osoittautui uskomattoman hienoksi tuotteeksi, suosittelen lämpimästi!
Se soveltuu esimerkiksi marinadeihin, pataruokiin ja ruokiin, joihin halutaan savunmakua.
Hintaa desin vetoisella pullolla on 5 euroa ja aromi on todella riittoisaa.
Liha on grillattu valkotammesta valmistetulla laudalla .
Voit valmistaa lihan ilman lautaakin, mutta lauta antaa upean savuaromin ja liha pysyy laudalla mehevänä.
Liota lautaa vedessä vähintään 2 tuntia painon alla tai yli yön.
Entrecotea grillissä
4 annosta
Naudan Entrecotea n. 800 g
Santa Marian Bbq & Mesquite -mausteseosta myllystä
savuaromia
Ota liha huoneenlämpöön pari tuntia ennen grillausta, laita lauta vähintään silloin painon alle veteen likoamaan.
Suolaa ja pippuroi lihan pinta, sivele savuaromia pullasudilla lihan pintaan kauttaaltaan.
Laita liotettu lauta kuumaan grilliin ja kuumenna 5 minuuttia.
Nosta liha laudalle ja sulje grillin kupu.
Kypsennä lihaa noin 40 minuuttia.
Älä kurkistele grilliin kypsennyksen aikana, jottei lauta syty palamaan.
Kääri liha folioon ja anna vetäytyä 10-15 minuuttia.
Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi.
Tarjoa lisäksi valkosipulilla maustettua voita, raikasta salaattia ja uuden sadon perunoita.
Lautaa ja savuaromia voi hankkia täältä .
Tarjoa seuraksi punaviiniä.
Hauska, retkelle tai mökkiolosuhteisiin soveltuva viini on Festivo, jonka lintu-aiheisen tölkin on suunnitellut suomalainen muotoilija Paola Suhonen.
Festivo sopii erityisesti pataruokien ja grilliherkkujen, sekä juusto- ja pastaruokien seuraksi.