Cappuccinokakku

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

1 arvostelua. Keskiarvo: 5/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Nyt saatte nauraa ihan luvan kanssa.
Valmistin pikaisen kakun isälleni kuukausi takaperin hänen syntymäpäivänään.
Olin tilannut Bake and Partysta aiemmin tuon kravaattikoristeen, mutta koristeluvaiheessa käytössäni oli aikaa viitisen minuuttia, joten kravaatti sai seurakseen sokerimassasta kaulitun ja elintarviketusseilla väritetyn pyöreän pään ilman kaulaa.
Esille tulee myös huikean taiteellinen piirustustaitoni. Myönnän kyllä, että kuusivuotiaanikin pystyy parempaan.

Laitan teille silti tämän helppoakin helpomman ohjeen, sillä lopputulos oli mielestäni todella hyvä.
Kakku on tehty halkaisijaltaan 18 cm irtopohjavuokaan.
Pohjana voit käyttää kääretorttulevyä, tai valmistaa pohjan keksinmuruista ja sulatetusta rasvasta.

Cappuccinokakku

Pohja:
Pala kääretorttulevyä

ohje pellilliseen, josta voit pakastaa loput myöhempää käyttöä varten:

4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1/2 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta

kostutus: vettä + mokka-aromia TAI kahvia

Täyte:
5 liivatetta
1 pkt (= 2 pss) Blå Bandin Cappuccino mousse aineksia
2 dl maitoa
2 1/2 dl Flora vanillaa
(tummaa suklaata rouheena)
konjakkiaromia
2 rkl vettä

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, paista 225 asteisessa uunissa noin 7 minuuttia.
Kumoa levy toiselle leivinpaperille tai keittiöpyyhkeen päälle.

Leikkaa jäähtyneestä torttulevystä vuoan pohjan kokoinen kiekko.
Vuoraa vuoka leivinpaperista leikatulla ympyrällä.
Nosta päälle taikinalevy ja kostuta kahvilla tai mokka-aromilla maustetulla vedellä.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota Cappuccinomoussejauhe ja maito.
Vaahdota Flora vanilla.
Yhdistä vaahdot, mausta konjakkiaromilla.
Lisää joukkoon halutessasi tummaa suklaata rouheena.

Kuumenna vesitilkka kiehuvaksi, liuota vedestä puristetut liivatteet siihen.
Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteeseen, sekoita tasaiseksi.
Kaada täyte kostutetun pohjalevyn päälle ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yli yön.

Koristele mielesi mukaan.

Leivonta-aromeja voi hankkia täältä.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä