Sitruunainen mansikkakääretorttu
Uusimmat reseptit
Advertising information
Tämä torttu maistuu raikkaan sitruunaiselta.
Sopii mainiosti pieniin juhliin täytekakun sijaan.
Sitruunainen mansikkakääretorttu
Pohja:
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1/2 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
Täyte:
2 liivatelehteä
1 dl vispikermaa
100 g sitruunatuorejuustoa
yhden vaniljatangon sisus (esim. DrOetker, myydään lasiputkilossa)
1/2 dl tomusokeria
1 rkl vettä
1-2 dl tuoreita mansikoita
Pinnalle:
2 dl vispikermaa
mansikoita
vaaleanpunaiseksi värjättyä valkosuklaata lastuina
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, paista 225 asteisessa uunissa noin 7 minuuttia.
Kumoa leivinpaperille tai keittiöpyyhkeen päälle.
Valmista täyte.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota kerma, lisää sitruunatuorejuusto, halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja vedä vaniljansiemenet veitsen avulla täytteen joukkoon.
Lisää tomusokeri.
Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi esimerkiksi mikrossa, lisää vedestä puristetut liivatteet kuumaan nesteeseen, sekoita lusikalla tasaiseksi.
Lisää liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Anna täytteen hyytyä hetki jääkaapissa (5-10 minuuttia).
Puolita sillä välin mansikat.
Levitä täyte jäähtyneen torttulevyn pinnalle, ripottele päälle mansikoita.
Kääri torttu tiukalle rullalle.
Vaahdota kerma ja levitä tortun pinnalle.
Koristele mansikoilla ja suklaalastuilla.
Vaaleanpunainen suklaa
valkosuklaata
punaista suklaaväriä
Paloittele suklaa lautaselle ja sulata mikrossa puolen minuutin jaksoissa, kunnes suklaa on sulaa (noin 1 1/2 minuuttia/levy).
Sekoita joukkoon aavistus punaista suklaaväriä, sekoita tasaiseksi.
Kaada värjätty suklaa esimerkiksi leivinpaperilla vuorattuun jälkiruokakulhoon ja nosta pakastimeen.
Kun suklaa on kovettunut, vuole perunankuorimaveitsellä lastuja.