Savustettua lohta ja tuorejuusto-perunoita

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

22 arvostelua. Keskiarvo: 2.8/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Kun käytössä ei ole savustuspönttöä, voi savustettua ruokaa valmistaa myös kotiuunissa tai grillissä.
Uunille ja grillille on erikseen tarkoitetut savustuspussit.

Valmiiseen ruokaan tulee mieto savun maku.

Itse laitoin perunat kypsymään folionyyttiin, mutta koko aterian voi valmistaa samaan paiston kestävään vuokaan.
Mittaa ensin, että valitsemasi vuoka mahtuu savustuspussiin siten, että saat vielä pussin suun tiiviisti kiinni.

Santa Maria on tuonut markkinoille neljä uutta suolaa, joista minusta ehdottomasti mielenkiintoisin on savustettu merisuola.
Kala on maustettu kyseisellä suolalla.

Lisäkkeeksi valmistetut perunat on maustettu niin ikään Santa Marian uutuus-mausteseoksella: wasabi & sesame. Suosittelen, todella herkullinen mausteseos!

Savustettua lohta 6 annosta

1 kg lohifilettä
2-3 paprikaa reilunkokoisina paloina siemenet poistettuina
1 nippu sipulia varsineen silputtuna
Santa Marian savustettua merisuolaa

Leikkaa lohifilee kuudeksi annospalaksi.
Laita uunivuoan pohjalle paprikapalat ja sipulit.
Nosta päälle lohipalat, ripottele pinnalle savustettua merisuolaa.

Laita uunivuoka savustuspussiin, taita pussin suu tiiviisti kiinni ja nosta vuoka kuumaan grilliin.
Sulje grillin kansi ja savusta ensin täydellä teholla noin 15 minuuttia.
Tiputa lämpötilaa ja savusta vielä toiset 15 minuuttia miedommalla lämmöllä.
Anna valmiin ruoan vetäytyä viitisen minuuttia, ennen kuin avaat savustuspussin.

Leikkaa pussi varovasti auki. Varo kuumaa höyryä!

Tarjoa lisäksi raikasta dippikastiketta.

Dippikastike

200 g kermaviiliä
1 pss Estrella tzatziki dipmix -mausteseosta
5 cm pala tuorekurkkua raastettuna tai suikaloituna

Sekoita dipin ainekset keskenään, anna maustua hetki kylmässä ennen tarjoilua.



Tuorejuusto-perunat 6 annosta

tilkka öljyä
1 kg peruna-sipuliseosta pakastealtaasta
400 g Philadelphia light ruohosipulituorejuustoa
Santa Marian wasabi & sesame -mausteseosta

Leikkaa foliosta kaksi reilunkokoista kaistaletta, laita ne ristikkäin.
Voitele hieman folion keskustaa öljyllä.
Sekoita kulhossa keskenään jäinen peruna-sipuliseos ja tuorejuusto, mausta wasabi & sesame -mausteseoksella. Kaada seos folion päälle keoksi.
Käännä folio tiiviiksi nyytiksi, kypsennä grillissä 15-20 minuuttia.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä