Tyrnikakku (Heli T.)

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

4 arvostelua. Keskiarvo: 3.3/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Tämä resepti on otettu Kodin Kuvalehdestä joskus viime vuoden puolella.
Aivan ihanaa kakkua!

Tyrnikakku

 

Pohja:
100 g digestive-keksejä

100 g piparkakkuja

100-125 g voita

Täyte:
5 liivatelehteä

200 g valkosuklaata

4 dl vispikermaa

3/4 dl sokeria

2 dl vaniljajogurttia

2 1/2 dl tyrnihilloa

3/4 dl laimennettua sitruunamehua

Kiille:
4 liivatelehteä

1 sitruunan mehu

2 1/2 dl tyrnihilloa

Leikkaa 26-senttisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Voitele
pohja ja reunat kevyesti rasvalla.
Laita täytteen liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen vähintään
10 minuutiksi.
Murskaa keksit hienoksi. Sulata voi ja sekoita keksimurskan joukkoon.
Painele seos vuoan pohjalle.
Sulata suklaa vesihauteessa ja anna jäähtyä hetki. Vatkaa kerma hyvin
pehmeäksi vaahdoksi sokerin kanssa. Lisää vaahtoon vatkaimella kevyesti
sekoittaen jogurtti, hillo ja sulanut suklaa.
Kiehauta laimennettu sitruunamehu ja sulata puristellut liivatteet
siihen. Jäähdytä haaleaksi. Sekoita liivateseos lopuksi kermaseokseen.
Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa
vähintään neljä tuntia.
Liota liivatteita kiillettä varten kylmässä vedessä 10 minuuttia.
Kiehauta sitruunamehu ja tyrnihillo. Sekoita puristellut liivatteet
sekaan. Jäähdytä 20 minuuttia. Tarkista maku. Kiille saa olla hieman
kirpeän makuinen. Kaada kiille hyytyneen kakun päälle ja anna hyytyä
vielä jääkaapissa vähintään pari tuntia.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä