Sitruunajuustokakku (Meri-Helmi)

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

1 arvostelua. Keskiarvo: 5/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Tämä sitruunajuustokakku on vienyt kaikkien maistajiensa sydämen, ja on
lisäksi todella kevyt ja raikas!

Sitruunajuustokakku


Pohja:

Perus tumma kääretorttupohja:

4 munaa

1 ½ dl sokeria

1 dl perunajauhoja

½ dl sokeroimatonta kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

1.Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
2.Lisää keskenään sekoitetut kuiva-aineet.
3.Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 225
asteisessa uunissa noin 7 minuuttia.
4.Leikkaa valmiista pohjasta irtopohjavuoan pohjan kokoinen pala ja
laita se foliolla tai elmukelmulla vuorattuun irtopohjavuokaan. Kostuta
sitruunan mehulla ja pistä pakkaseen odottamaan täytteen valmistuksen
ajaksi.

Täyte:

200 g maustamatonta kevyt tuorejuustoa

4 kananmunan valkuaista

5 liivatelehteä
½ dl sokeria (tai oman maun mukaan)

2 sitruunan mehu ja kuoret (osa mehusta pohjan kostutukseen)

2 tl vaniljasokeria

1.Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi
2.Vatkaa munan valkuaiset kovaksi vaahdoksi
3.Sekoita tuorejuusto ja sokerit
4.Raasta sitruunan kuoret ja purista sitruunan mehu
5.Kuumenna puolet sitruunamehusta ja liota liivatteet kuumaan mehuun
6.Sekoita keskenään tuorejuusto-sokeriseos, sitruunankuoriraaste, kylmä
sitruunamehu ja liivate-sitruunamehuseos.
7.Kääntele tämä seos varovasti valkuaisvaahtoon. Maista ja lisää
sokeria tarvittaessa.
8.Kaada seos irtopohjavuokaan jäähtyneen pohjan päälle ja anna hyytyä
jääkaapissa ainakin 4 tuntia.
9.Koristele sitruunakarkeilla, mintunlehdillä tms.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä