Jauhelihalasagne
- 1 h 30 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Jauhelihalasagne on klassikko. Valmiit kastikkeet ja kastikejauheet ovat käteviä eväitä mökki- ja venereissuilla tai kun on kiire, mutta haluaa silti itsetehtyä ruokaa. Kaupoissa on useita erilaisia valmiita kastikkeita, joilla taikoo herkullisen ruoan pöytään nopeasti. Mausteita ja kasviksia lisäilemällä saat ruoan maistumaan kuin se olisi itse alusta asti tehty.
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- tilkka öljyä
- 400 g jauhelihaa
- 500 g valmista bolognesekastiketta
- 3-4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 3 kevätsipulia varsineen silppuna
- 4 tomaattia viipaleina
- basilikaa TAI
- oreganoa (vaihtoehto)
- 1 pieni kesäkurpitsa viipaleina
- 25 g pinjansiemeniä
- 500 g valmista vaaleaa kastiketta
- 6 lasagnelevyä
- 125 g mozzarellajuustoa
- 150 g juustoraastetta
Valmistusohje
- Kuumenna tilkka öljyä pannussa, paista jauheliha kypsäksi.
- Lisää joukkoon valmis bolognesekastike, valkosipuli ja kevätsipuli. Kuumenna.
- Laita uunivuokaan kerroksittain bolognesekastiketta, lasagnelevyjä ja vaaleaa kastiketta.
- Viipaloi kerrosten väliin tomaattiviipaleita ja kesäkurpitsaviipaleita, ripottele myös basilikaa tai oreganoa.
- Laita päällimmäiseksi kerrokseksi vaaleaa kastiketta, viipaloi pinnalle mozzarellajuusto ja ripottele päälle juustoraaste.
- Ripottele vuoan pinnalle pinjansiemenet.
- Kypsennä 175 asteisessa uunissa 30-45 minuuttia.
- Anna ruoan vetäytyä 10-15 minuuttia ennen tarjoilua.
- Tarjoa jauhelihalasagnen lisäksi raikasta salaattia ja mozzarellahelmiä.