Kalavartaat

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

3 arvostelua. Keskiarvo: 4.7/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Kalavartaat ovat mukavaa vaihtelua kesän grilliruoaksi.
Kala ei liikoja mausteita kaipaa, riittää kun rouhit pinnalle suolaa ja sitruuna- tai limepippuria, sekä sipaiset sudilla pintaan hieman öljyä, johon voit sekoittaa ripauksen lempimaustettasi tai puristaa joukkoon valkosipulinkynnen.

Kalavartaat

nahattomaksi putsattu lohi- tai kirjolohifilee
suolaa myllystä
sitruuna- tai limepippuria myllystä
esikeitettyjä, pieniä uuden sadon perunoita
miniluumutomaatteja tai kirsikkatomaatteja
ananasrenkaita säilykkeenä
sipulilohkoja
John West savustettuja ostereita
Santa Marian Glaze -kastiketta

Keitä pienet uuden sadon perunat tai käytä edelliseltä aterialta jääneitä perunoita.
Putsaa lohifilee nahattomaksi, leikkaa reilun kokoisiksi paloiksi. Rouhi pinnalle suolaa ja sitruuna- tai limepippuria.
Leikkaa ananasrenkaat neljään osaan, lohko sipulit.
Pujoita varrastikkuihin vuorotellen kalaa ja muita aineksia.
Sipaise grillin pintaan hieman öljyä, grillaa vartaita kerran välillä kääntäen.
Voitele muutamaan kertaan paiston aikana Glaze-kastikkeella.

Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.
Mikäli kaipaat kastiketta, tarjoa lisäksi Glaze-kastiketta dippinä tai esimerkiksi valkosipulilla maustettua majoneesia.

Huom! Puisia varrastikkuja käytettäessä tikkuja kannattaa liottaa vedessä 15-30 minuuttia ennen grillausta, jotta tikut eivät syty palamaan.

Mikäli marinointi tai mausteiden sekoittelu tuntuu hankalalta, kaupoista löytyy lukuisia erilaisia maustekastikkeita grillaushetkiä helpottamaan.

Grillikanat voi maustaa helposti valmiilla JIM BEAM wing kastikkeella.
Kastiketta voi hankkia Behnfordsin liikeestä Helsingistä tai yrityksen nettikaupasta.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä