Broilerivartaat ja porkkana-tuorejuustolisäke
Uusimmat reseptit
Advertising information
Kyllä kesän tunnistaa grilleistä kantautuvista tuoksuista.
Olen häärännyt koko päivän sukulaislasten kastejuhlatarjoiluja leipoessa.
Pihan ovet ovat olleet auki aamusta asti, ulkona on upea ilma ja monet juhlivat koulujen päättymistä ja valmistujaisjuhlia.
Onnea minunkin puolestani kaikille valmistuneille ja muuten vaan koulunsa päättäneille!
Tuntuu, että tänään grillaavat kaikki naapurit, ihania tuoksuja kantautuu meille kotiin asti.
Itse valmistin herkulliset grillivartaat eilen illalla.
Kun vartaat olivat lähes kypsät, käytin grillissä vielä herkullista, hampaissa hieman narskuvaa Halloumi-juustoa sen verran, että pinta sai hieman väriä ja rapeutta.
Kasvislisäkkeen laitoin grilliin ensimmäisenä.
Kun opettelee miten ja missä ajassa mikäkin herkku kypsyy, voi aineksia lisätä vähitellen kypsymään, niin saadaan koko ateria lautaselle samaan aikaan.
Broilerivartaat 8-10 kpl
500 g (4 kpl) broilerin maustamatonta broilerin fileetä
Marinadi:
1/2 dl öljyä
2 tl paprikajauhetta
1 tl currya jauheena
2 rkl soijakastiketta
1/4 tl timjamia
Lisäksi:
5-10 terttu-/kirsikkatomaattia
2-3 sipulia lohkoina
Sekoita marinadin ainekset keskenään, voitele broilerin fileet sillä molemmin puolin.
Anna maustua suojattuna kylmässä muutama tunti tai yön yli.
Liota puisia varrastikkuja kylmässä vedessä noin 15 minuuttia ennen grillausta.
Leikkaa broilerin fileet pituussuunnassa kahteen osaan ja siitä leveyssuunnassa kahteen tai kolmeen osaan.
Leikkaa tomaatit puolikkaiksi tai käytä kokonaisina.
Leikkaa sipulit lohkoiksi.
Pujottele varrastikkuihin vuorotellen broileria, sipulia ja tomaattia.
Grillaa öljytyssä grillissä molemmin puolin kypsäksi välillä käännellen.
Tarjoa lisäksi paprikajauheella ja murskatulla valkosipulilla maustettua majoneesia.
Porkkanalisäke
450 g pikkuporkkanoita pakastealtaasta
2 kevätsipulia varsineen silputtuna
suolaa myllystä
100 g creme Bonjour Hell tomaatti ja chili tuorejuustoa
Kaada hieman sulaneet porkkanat reilunkokoisen alumiinifoliokaistaleen keskelle.
Silppua sekaan kevätsipulia, rouhi päälle suolaa ja nosta tuorejuustoa pinnalle.
Käännä folio tiukaksi paketiksi ja nosta kuumaan grilliin.
Anna kypsyä parikymmentä minuuttia.