Mexican-paistos

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

7 arvostelua. Keskiarvo: 3.3/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Mikä on oikeaa ruokaa?
Sitä ryhdyin taas pohtimaan, kun teinityttöni pyyhälsi harrastuksestaan kotiin nälkäisenä ja varmisti, että olethan tehnyt ruokaa, kun ennen treeneihin menoa ei ollut "mitään" ruokaa.
Eipä tietenkään. Ei meillä ole koskaan mitään syötävää.

Olin itse juossut työasioilla ja ostin toisen teinityttöni toiveesta valmista pizzaa, jota he pystyivät helposti lämmittämään sillä välin.
Ei ole kauaakaan, kun eräässä haastattelussa kerroin, että meidän lapset toivovat saavansa toisinaan kalapuikkoja ja valmiita kaupan pizzoja.
Kun nyt vanhimmalle tytölle totesin, että jääkaapissa oli pizzaa, hän sanoi, ettei se ole oikeaa ruokaa.
Yrittäisivät nyt sitten päättää.

Koska päiväni oli aamusta iltaan kiireinen, olin tyytyväinen, että olin tuunaillut tätäkin puolivalmista. Meni täydestä, siis tämä taisi olla jo "oikeaa ruokaa."

Kerroin tarinan siksi, että juuri tällä hetkellä tuhansissa keittiöissä mietitään, miten selviydytään valmistujaisjuhlien järjestelyistä ja arjen ruokapuolesta. Epäilenpä, että pizzatakseilla on kiireiset päivät edessä.
Hyvä niin! Aina ei tarvitse taikoa kaikkea alusta asti.
Tässä teille pienillä lisäyksillä ryyditetty Mexican pata paistosversiona. Helppoa ja nopeaa, kun meillä äideilläkin on joskus muuta tekemistä kuin vahtia hellaa;) !

Mexican-paistos 4-6 annosta

tilkka öljyä
400 g jauhelihaa
7 dl vettä
1 pss Blå Bandin Mexican pata -riisi-kasvis-mausteseosta
2-3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
tabascoa tai chilikastiketta varovasti annostellen
3 tomaattia viipaleina
150 g juustoraastetta

Kuumenna tilkka öljyä kattilassa, paista jauheliha.
Lisää joukkoon vesi. Kun vesi kiehuu, lisää Mexican pata -ainekset, sekä valkosipuli ja tabasco tai chilikastike.
Anna kiehua miedolla lämmöllä välillä sekoitellen.
Kun seos on vielä aavistuksen löysää, siirrä se uunivuokaan.
Leikkaa pinnalle tomaatit viipaleiksi, ripottele päälle juustoraaste.
Paista 200 asteisessa uunissa, kunnes paistos on hyytynyt ja pinta on saanut kauniin värin.

Tarjoa lisäksi raikasta salaattia.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä