Vadelmainen mutakakku

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

14 arvostelua. Keskiarvo: 4.4/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Mutakakku on helppotekoinen kakku ja siksi se on kätevä tarjottava myös silloin kun vieras ilmoittaa tulostaan pienellä varoitusajalla.
Käytin suklaana Maraboun tummaa suklaata, joka on höystetty vadelmalla.
Kätkin taikinaan kourallisen pakastevadelmia.
Ne voi halutessaan jättää poiskin, tai laittaa vain koristeeksi.
Kakun jauhomäärä on todella pieni, mutta luottakaa siihen, se on ihan sopiva määrä.

Vadelmainen mutakakku


Pohja:
3 munaa keltuaiset ja valkuaiset eroteltuina
75 g sokeria (n. 3/4 dl)
1/2 dl vehnäjauhoja
200 g Marabou Premium dark vadelma -suklaata
1 rkl vettä
65 g voita
1/2-1 dl vadelmia

tomusokeria

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi, lisää jauhot.

Sulata
voi kattilassa, nosta pois levyltä ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa,
anna suklaan sulaa joukkoon. Lisää voi-suklaaseokseen 1 rkl vettä,
sekoita tasaiseksi.

Yhdistä keltuais-sokerivaahto ja suklaaseos.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita 1/3 osa valkuaisvaahdosta hyvin muun taikinan joukkoon ja jäljelle jäävä osuus varovasti nostellen.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun, halkaisijaltaan 18 cm irtopohjavuokaan. Työnnä kakun keskiosaan taikinan sisään vadelmia.

Paista uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa puolisen tuntia.

Irroita jäähtynyt kakku vuoastaan. Sihtaa pinnalle tomusokeria, koristele vadelmilla.

Tämä kakku kaipaa seurakseen vaniljajäätelöä, vaniljavaahtoa tai vaniljakastiketta.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä