Marjainen Daim-piiras
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ystäväni poikkesi kylään, eikä tarjoilujen valmistamiseen ollut juuri aikaa.
Moni teistä tulee kyselemään aina apuja pikaisesti valmistuviin tarjoiluihin. Tämä on sellainen tarjottava.
Tätä piirasta on tullut tehtyä eri variaatioina jo lukuisia ja aina niistä saakin eri täytteillä ihan eri makuisen.
Tällä kertaa "se jokin" tässä piiraassa on marjanmakuinen Daim.
Täytteeseen voi lisätä myös marjoja, tai jos kaapista löytyy kuivattuja marjoja, kokeile niitä.
Marjainen Daim-piiras
Pohja:
150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
1 dl Elovena kaurahiutaleita (omena, mustikka, vadelma)
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 1/2 isoa marjanmakuista Daimia
2 dl vanillakreemijauhetta
5 dl maitoa
Koristeeksi: marjoja
Vaahdota voi ja sokeri, lisää muna vatkaten.
Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Painele seos piirakkavuoan (halkaisija n. 24 cm) pohjalle ja reunoille.
Esikypsennä piiraspohjaa 200 asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 10 minuuttia.
Pilko pohjaosan päälle marjanmakuiset Daimit. Voit käyttää halutessasi myös marjoja.
Sekoita vanillakreemijauhe ja maito sekaisin, anna saostua hetki.
Kaada kreemi Daim-palojen päälle, kypsennä piirasta vielä puolisen tuntia, mutta tiputa uunin lämpötila 175 asteeseen.
Koristele marjoilla.