Hunajamuffinsit (Heli)
Uusimmat reseptit
Advertising information
Lähde: Jill Parker, Joyce Parker ja Patrik Giardino: Amerikan herkut
Hunajamuffinsit 12 kpl
Kuorrutus:
50g voita
1/2dl sokeria
1/2dl fariinisokeria
3rkl hunajaa
1 1/2rkl kiehuvaa vettä
1dl karkeiksi rouhittuja saksanpähkinöitä
Muffinsit:
3 1/2dl tehosekoittimessa soseutettuja taateleita
1/2dl hunajaa
1/2dl ruokaöljyä
1 muna
2 1/2dl jogurttia
1 1/4dl vehnäleseitä
3 1/2dl vehnäjauhoja
1 1/2tl ruokasoodaa
3/4tl suolaa
Valmista ensin kuorrutus: vaahdota voi, sokeri ja fariinisokeri
kuohkeaksi.
Sekoita hunaja ja 1 1/2rkl kiehuvaa vettä.
Voitele muffinsivuoka ja levitä vuoan pohjalle reilusti täytettä.
Ripota pähkinärouhe tasaisesti täytteen päälle vuokiin.
Kuumenna uuni 190-asteiseksi.
Vatkaa taatelisose, hunaja, öljy ja muna suuressa kulhossa.
Sekoita mukaan jogurtti ja vehnäleseet vähän kerrallaan.
Sekoita vehnäjauhot, ruokasooda ja suola toisessa kulhossa. Lisä kuivat
ainekset kosteiden joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi.
Täytä muffinsivuoat kahdelta kolmannekseltaan.
Paista 20-25 minuuttia.
Jäähdytä 5 minuuttia ja kumoa sitten muffinsit vuoista ritilälle
jäähtymään.