Täytetyt paprikat
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- paprika
- öljy
- jauheliha
- sipuli
- valkosipulinkynsi
- herkkusieni
- santa maria forest blend mausteseos
- paprikajauhe
- Uncle Ben'd risottoriisi
- tomaatti
- vesi
- Maggin valkosipuli-persilja fondikuutio
- ruukku persiljaa
- Garlic Pepper tabasco
- juustoraaste
- suola
Täytetyt paprikat ovat ruokaisaa syötävää lounaaksi tai iltapalaksi.
Voit käyttää täytteeseen esimerkiksi savulohta, tonnikalaa, broilerisuikaleita tai vaikka vihanneksia jauhelihan sijaan.
Tämä täytemäärä riittää 6-8:lle paprikalle, riippuen paprikoiden koosta.
Täytetyt paprikat
6-8 paprikaa
tilkka öljyä
400 g jauhelihaa
1 iso sipuli silppuna
3-4 isoa valkosipulinkynttä hienonnettuna
5 tuoretta herkkusientä silppuna
Santa Marian Forest Blend -mausteseosta myllystä (sis. sipulia, merisuolaa, sieniä, persiljaa, timjamia, rosmariinia)
paprikajauhetta
2 dl Uncle Ben’s risottoriisiä
3 tomaattia silppuna
5 dl vettä
1 Maggin valkosipuli-persilja fondikuutio
1 ruukullinen persiljaa silppuna
Garlic pepper tabascoa maun mukaan
1/2 prk Fellini Grani di sole -kuivattua juustoraastetta TAI n. 150 g emmental-juustoraastetta
(suolaa)
Leikkaa paprikoista ”hatut” irti, säästä ne. Poista sisältä siemenet, huuhtele paprikat.
Kuumenna tilkka öljyä paistokasarissa tai kattilassa, paista jauheliha ja sipuli, lisää joukkoon valkosipuli ja herkkusienet, kääntele hetki.
Mausta seos reilulla kädellä. Lisää riisi, kääntele minuutin verran.
Sekoita ainesten joukkoon tomaatit ja vesi, sekä fondikuutio, anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla, kunnes neste on imeytynyt riisiin.
Silppua sekaan persilja, mausta vielä tabascolla, sekoita joukkoon juustoraaste ja tarkista maku.
Täytä paprikat seoksella, voit ripotella päällimmäiseksi vielä juustoraastetta. Nosta päälle paprikan ”hatut” ja kypsennä 200 asteisessa uunissa parikymmentä minuuttia.
Voit käyttää myös uunin grillivastusta, niin saat paprikoihin väriä.
Tarjoa lisäksi raikasta salaattia.
Tiesitkö tämän Tabasco-kastikkeista?
Tabasco-pippurikastike on valikoiduista kypsistä punapippureista, viinietikasta ja suolasta valmistettu voimakkaan makuinen kastike.
Punapippurit saavat käydä ja kypsyä kolme vuotta. Tämän jälkeen niistä poistetaan ylimääräinen kosteus. Tähän pippurimassaan lisätään viinietikkaa ja sen annetaan muhia 28 päivää. Seos suodatetaan useita kertoja siementen poistamiseksi.
Vihreä tabasco-pippurikastike on valmistettu yhdistämällä laadukkaita jalapenopippureita tislattuun viinietikkaan ja veteen. Seos suodatetaan useita kertoja tasalaatuisen kastikkeen aikaansaamiseksi. Kastikkeeseen lisätään luontaisia saostusaineita (maissitärkkelystä ja ksantaanikumia), sekä askorbiinihappoa. Näin syntyy vaaleanvihreää kastiketta, jossa tuntuu tuoreen salsan häivähdys.
Kastike on Tabasco-tuoteperheen miedoin kastike ja se soveltuu ruoanvalmistukseen ja pöytämausteeksi.
Tabasco-valkosipulipippurikastike on valmistettu yhdistämällä valkosipulin aromi kolmeen punapippurilajiin: cayennepippureihin, tammitynnyreissä kypsennettyihin Tabasco-pippureihin ja punaisiin jalapeno-pippureihin.
Valmissa maustekastikkeessa on häivähdys valkosipulia, viinietikkaa ja mieto pippuriaromi.
Tabasco-chipotlepippurikastike on valmistettu yhdistämällä valikoituja savustettuja punaisia jalapenopippureita viinietikkaan, mausteisiin, aromiaineisiin ja veteen. Valmis kastike on tumman ruskeanpunaista ja miedon mausteista.
Tabasco-tuoteperheeseen kuuluu vielä Tabasco-habaneropippurikastike, joka on erittäin voimakasta jamaikalaistyyppistä kastiketta, jossa maistuu voimakkaiden habaneropippureiden lisäksi mm. mango, banaani, tamarindi ja papaija.
Kastike soveltuu erityisesti marinadiksi tai siveltäväksi kypsän ruoan pinnalle.