Focaccia
- 5 min Työaika
- 20 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
10-15 annosta
- 3 dl vettä
- 25 g hiivaa
- ½ tl suolaa
- ½ dl öljyä
- 5 dl vehnäjauhoja
- 20 kpl kivettömiä oliiveja
- oliiviöljyä
- suolaa
Pinnalle:
- 10-15 kpl kirsikkatomaatteja TAI
- tomaatteja puolittuina lohkoina (vaihtoehto)
- 200 g mozzarellapalloja
- 20 kpl kivettömiä oliiveja
Voiteluun:
- oliiviöljyä
Pinnalle:
- ripaus suolaa
Valmistusohje
- Liuota kädenlämpöiseen veteen hiiva. Lisää suola ja öljy, sekä jauhot.
- Sekoita taikina tasaiseksi ja taputtele jauhoja apuna käyttäen suoraan leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa puolisen tuntia.
- Halkaise kirsikkatomaatit, painele ne kohonneeseen taikinaan mozzarellapallojen ja oliivien kanssa.
- Voitele leipä oliiviöljyllä, ripottele pinnalle suolaa.
- Paista focacciaa 225 asteisessa uunissa keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes leipä on kauniin vaalean ruskea.
- Paloittele ja tarjoa focaccia lämpimänä.