Macaron-leivokset
Uusimmat reseptit
Advertising information
Macaron on pariisilainen pieni pyöreä marenkileivos, jossa kahden rapean marenkikeksin välissä on täytettä. Valmistaminen on nopeaa ja sopivat siksi tarjottavaksi vieraille, jotka ilmoittavat saapumisestaan pienellä varoitusajalla.
Macaron-leivokset
20 kpl (40 yksittäistä marenkikeksiä)
3 munan valkuaista
4 dl tomusokeria
150 g mantelijauhetta tai hasselpähkinäjauhetta
Täyte:
n. 1 dl lime-, tai lemoncurdia, suklaalevitettä tai paksua marmeladia
Vaahdota valkuaiset valkoiseksi vaahdoksi, lisää pienissä erissä tomusokeri koko ajan vatkaten.
Sekoita joukkoon mantelijauhe.
Pursota isoaukkoisella, suorapäisellä tyllalla pyöreitä marenkiympyröitä (noin kahden euron kolikon kokoisia) leivinpaperin päälle uunipellille.
Paista 125 asteisen uunin alimmalla ritilätasolla 15-20 minuuttia.
Marenki jää hieman sitkeäksi, mutta se kuuluu asiaan.
Irroita marengit leivinpaperista, levitä toisen puolikkaan pintaan haluamaasi täytettä, paina päälle toinen marenki.
Siistimmän ja tasaisemman täytteen saat pursottamalla sen marengin päälle.
Voit valmistaa marengit etukäteen ja säilyttää kuivassa paikassa suojattuna. Täytä tarjoilupäivänä.