Valkosuklaa-Daimkakku
- 15 min Työaika
- 4 h Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
8 annosta
Pohja
- 200 g Domino Vanilja -täytekeksejä murustettuna
- 75 g margariinia TAI
- 75 g voita (vaihtoehto)
- 2 rkl kahvia TAI
- maitoa (vaihtoehto)
Täyte
- 2 1⁄2 dl vispikermaa TAI
- 2 1⁄2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (vaihtoehto)
- 100 - 130 g valkosuklaata
- 250 g maitorahkaa
- tai tuorejuustoa
- 1 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 4 kpl liivatelehteä
- 2 rkl sitruunamehua
- 3 palaa Daim suklaata (1½ patukkaa)
Valmistusohje
- Sekoita keksinmurut, sulatettu rasva ja kahvi tai maito.
- Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.
- Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
- Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla, lisää rahka.
- Kääntele joukkoon sulatettu suklaa, lisää sitruunamehu ja rouhitut Daim suklaat.
- Sulata liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä, anna jäähtyä pieni hetki.
- Kaada liivateneste seokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
- Kaada täyte vuokaan murupohjan päälle, anna hyytyä 2-4 tuntia tai yön yli.
- Koristele Daim-murskalla tai suklaarouheella.
- Vinkki! Jätä ohjeen liivate pois ja laita vuoka pakastimeen yön yli.
- Tarjoa valkosuklaa-daimkakku jäädykkeenä!