Valkosuklaa-Daimkakku

  • 15 min Työaika
  • 4 h Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
Valkosuklaa-daimkakku
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

408 arvostelua. Keskiarvo: 4.2/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Klassikko!

Tästä kakusta on tullut vuosien saatossa erittäin suosittu. Ohjeessa on käytetty maitorahkaa. Kokeilkaa myös Sunnuntai vanilja rahkavalmistetta tai vaniljarahkaa!
Valkosuklaa-daimkakku on valmistettu halkaisijaltaan 18 cm irtopohjavuokaan.

Advertising information

Ainekset

8 annosta
Pohja
  • 200 g Domino Vanilja -täytekeksejä murustettuna
  • 75 g margariinia TAI
  • 75 g voita (vaihtoehto)
  • 2 rkl kahvia TAI
  • maitoa (vaihtoehto)
Täyte
  • 2 1⁄2 dl vispikermaa TAI
  • 2 1⁄2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (vaihtoehto)
  • 100 - 130 g valkosuklaata
  • 250 g maitorahkaa
  • tai tuorejuustoa
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 4 kpl liivatelehteä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 3 palaa Daim suklaata (1½ patukkaa)

Valmistusohje

  • Sekoita keksinmurut, sulatettu rasva ja kahvi tai maito.
  • Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.
  • Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
  • Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla, lisää rahka.
  • Kääntele joukkoon sulatettu suklaa, lisää sitruunamehu ja rouhitut Daim suklaat.
  • Sulata liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä, anna jäähtyä pieni hetki.
  • Kaada liivateneste seokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
  • Kaada täyte vuokaan murupohjan päälle, anna hyytyä 2-4 tuntia tai yön yli.
  • Koristele Daim-murskalla tai suklaarouheella.
  • Vinkki! Jätä ohjeen liivate pois ja laita vuoka pakastimeen yön yli.
  •  Tarjoa valkosuklaa-daimkakku jäädykkeenä!

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä