Maidoton banaanikakku (Vegaaninen hyydykekakku)
Uusimmat reseptit
Advertising information
Maidoton banaanikakku sopii kevään juhliin henkilöille, jotka eivät syystä tai toisesta voi syödä maitotaloustuotteita.
Kakku on hyydytetty Dr.Oetkerin Vegegelillä, mikä on täysin kasviperäinen hyydyttäjä.
Liivatteella hyydytetyn kaltaista hyytelöä kakusta ei saa, joten kovin suurta ja korkeaa kakkua ei kannata valmistaa.
Voit myös valmistaa kakun pieniin leivosvuokiin tai vaikkapa kauniisiin kahvikuppeihin.
Maidoton banaanikakku
noin 8 annosta
Pohja:
3 dl hedelmämysliä
50 g kookosrasvaa
Täyte:
3 dl soija- tai kaurajuomaa
1 1/2 dl sokeria
2 pss Dr.Oetker Vegegeliä
2 dl vaahtoutuvaa soija- tai kaurakermaa (esim. Alpro Airy & Creamy)
200 g soija- tai kaurajogurttia
1 tl Dr.Oetker Vaniljasokeria
Pinnalle:
1-2 banaania tai marjoja
1 1/4 dl vettä tai mehua
1/2 pss Dr.Oetker Kakkukiillettä
Sulata kookosrasva ja sekoita se hedelmämyslin joukkoon.
Vuoraa halkaisijaltaan 20-22 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla.
Painele seos vuoan pohjalle ja nosta kylmään.
Valmista täyte.
Mittaa kasariin soija- tai kaurajuoma, sokeri ja Vegegel.
Kuumenna koko ajan sekoittaen. Älä keitä.
Vaahdota soija- tai kaurakerma. Vatkaa joukkoon soija- tai kaurajogurtti.
Mausta vaniljasokerilla.
Lisää kiehautettu seos joukkoon ja sekoita varovasti tasaiseksi seokseksi.
Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä mielellään seuraavaan päivään.
Koska täyte on pehmeä, tee pinnalle kevyt koristelu.
Leikkaa banaani hyvin ohuiksi viipaleiksi ja asettele ne kakun päälle.
Laita kakkukiillejauhe kulhoon ja sekoita joukkoon keitetty vesi tai mehu.
Sekoita noin 30 sekuntia.
Sivele banaaniviipaleet kevyesti kakkukiilteellä.
Laita hetkeksi kylmään.
Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.
Ripottele halutessasi vadin reunoille hedelmämysliä.
Vinkki! Maidottoman jäädykkeen saat, kun laitat kakun pakastimeen.